Oxygenbehandling

Syrekammare, Hyperbaric oxygen therapy

Behandlingar

 • Ansiktsbehandling
 • Celluliter
 • Hudföryngring
 • Övriga behandlingar

Beskrivning

HBOT – Syrekammare för skönhet & välbefinnande

Vi vill alla se unga ut så länge som möjligt. Många försöker göra detta med hälsosammare mat och dryck, mer motion och mer sömn. Andra håller tillbaka åren med kosttillskott, hudcreme, filler, botox och kosmetisk kirurgi. Hyperbarisk syrebehandling används ofta för anti-aging. Så varför saktar HBOT ned åldrandet ?

Kändisar som Keanu Reeves,   har gjort rubriker för att använda HBOT.  Även kändisar som den bortgångne Michael Jackson, Madonna, Tiger Woods, Justin Bieber och skådespelaren Ian Somerhalder äger en av dessa. De använder det regelbundet för ökad friskvård, bättre hälsa och större energi.

Det extra syre som tillhandahålls av en HBB-session (Hyperbaric Oxygen Therapy) har potential att:

 • Syrebehandling ökar kroppens nivåer av ATP, vilket ökar din energi och främjar snabbare återhämtning från trötthet
 • Hyperbarisk syrebehandling snabbar på celltillväxt och vävnadsreparation
 • Minskar svullnad och inflammation genom att underlätta snabbare tillväxt av nya blodkärl
 • Förbättrar ditt immunsystem genom att förbättra de vita blodkropparnas antivirala och antibiotiska förmåga.
 • Syrebehandling förbättrar din neurologiska funktion och mental klarhet.
 • Anti-Age, Wellnes & Beauty
 • Snabbare läkning efter plastikoperation
 • Ger det bränsle till hjärnan att fungera ordentligt
 • Förbättrar styrka, energi och uthållighet
 • Förbättrar koncentration och minne
 • Förbättrar huden.

Antalet HBOT sessioner du behöver beror på dina individuella symptom och behov, vilket kommer att diskuteras under ditt första konsultation.

Oxygen treatment – M.J. När han var vid liv.  R.I.P

HBOT = Hyperbar oxygen Terapi

Men allt fler i b.l.a USA använder HBOT ( Hyperbaric Oxygen Therapy) för att föryngra huden.

Många modeller, kändisar, artister och topp affärsmän har alla anammat användningen av HBOT för att förbättra sin skönhet och för att få kroppen att må bättre samt orka mer.

Dr Ellen Marmur, professor i dermatologi vid Mount Sinai School of Medicine, säger:

”Allt som främjar en sund cirkulation hjälper också att hålla din hud frisk och levande.”

Under en HBOT-session får kroppen rent syre vid ökat atmosfärstryck. Detta ökar kroppens förmåga att cirkulera syre, så att det kan sippra till områden där blodflödet är dåligt eller blockerat och hjälper huden att föryngra sig. HBOT främjar snabb reparation av skadade hudceller, minskar  rynkor och hjälper huden att läka efter trauma, skada eller operation. HBOT har visat lovande tecken på viktminskning, snabb nageltillväxt och minskande celluliter, och rekommenderas för att hjälpa hudsjukdomar som eksem, akne, psoriasis och rosacea.

HBOT är en mycket enkel, icke-invasiv, smärtfri procedur.

Hur många behandlingar behövs?

Hyperbarisk syrebehandling är en kumulativ behandling och antalet behandlingar du kanske vill slutföra beror på ditt tillstånd. Du kan boka sessioner som du önskar. Det optimala tillverkarens rekommenderade protokollet för dessa bärbara kamrar är att slutföra dina första 5 sessioner inom 7-10 dagar,
varefter de kan krävas mindre ofta. Men i slutändan vet du din egen kropp bäst, och så tillåter vi dig att välja din schemaläggning enligt vad du tycker är lämplig för dig och din välbefinnande.

 

……………………………………………………………………
Tillbehör och förbrukningsmaterial beställes enkelt på Astomed Shop

 

Teknik

Hur fungerar HBOT?

HBOT – HyperBar  betyder att man andas syrgas under förhöjt tryck i en tryckkammare. Genom att andas syrgas under förhöjt tryck löser sig en ökad mängd syrgas i blodet ger ett brett spektrum av positiva cellulära, biokemiska och fysiologiska effekter. HBOT är den mest pålitliga, icke-invasiva behandlingsformen för att öka syrehalten i kroppens organ som når ut till den skadade, infekterade och inflammerade vävnaden.  I allmänhet kan en HBOT-session fortsätta i ungefär 60 till 90 minuter, där man inhalerar rent syre genom att ligga inuti den hyperbariska kammaren.

Flera kliniska undersökningar visade HBOTs  förmåga att förbättra kroppens naturliga helande förmågor. HBOT används som en kompletterande form av terapi för att öka läkningsprocessen i både akuta och kroniska hälsotillstånd samt även för att förbättra hud & hår

Vad är HBOT bra för?

I Sverige används HBOT bara på sjukhus för patienter där en del har sår som svårare att läka än andra vilket till exempel kan bero på att sårområdet är för dåligt syresatt. Skadad och infekterad vävnad med försämrad cirkulation har syrebrist och detta kan ge långvariga besvär med värk och svullnad.
Den hyperbara oxygenbehandlingen hjälper vita blodkroppar att bekämpa bakterier, ger en ökad och snabbare nybildning av blodkärl samt förbättrar effekten av vissa sorter av antibiotika.
Diabetiker med svårläkta fotsår som trots antibiotika och god sårvård inte läker, har stora möjligheter att bli hjälpt av HBO behandling.

 

Tillbehör och förbrukningsmaterial beställes enkelt på Astomed Shop

Oxygenbehandling

Syrekammare, Hyperbaric oxygen therapy

Behandlingar

 • Ansiktsbehandling
 • Celluliter
 • Hudföryngring
 • Övriga behandlingar

Begär offert på Oxyload – Syretuben

Intresseanmälan

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Genom att skicka ansökan godkänner du vår personuppgiftspolicy.

Viktigt

Det finns många aktörer på marknaden som aktivt kopierar oss samt använder ordet Klinikutrustning på alla möjliga sätt. Det finns bara ett företag som heter Klinikutrustning Sverige AB. Vi förstår att det kan vara förvirrande för dig som kund och att det är svårt att veta vem som är vem. Därför kommer vi att successivt använda vårt nya varumärke AstoMed. Det är viktigt att du INNAN köpet kontrollerar vem du handlar av. Gör en kreditupplysning – Googla på företaget ifråga så att du kan vara säker på att företaget kommer att finnas kvar även om några år när din utrustning behöver service eller kräver eventuella reparationer. När du gör affärer med oss kan du alltid känna dig trygg, tag gärna en kreditupplysning på oss.

Kreditbetyget AAA som vi haft sedan 2018 är den högsta rating som ett aktiebolag kan få. Den visar att företaget är stabilt och klarar tuffa tider utan större problem, för er del som kunder innebär det också att ni kan känna er extra trygga vid affärer med oss.