Nordisk leverantör sedan 2005

Focus Dual

Focus Dual – RF & HIFU

HIFU & RF microneedling

  • Finansiering
  • Utbildning
  • Garanti & serviceavtal

Focus Dual är en effektiv utrustning som kombinerar två olika teknologier, HIFU och RF microneedling som ger omedelbara och långsiktiga resultat. RF microneedling stimulerar produktionen av kollagen och HIFU stramar åt och ger en hudlyftande effekt.

Focus dual behandlar huden på flera djup vilket ger optimala behandlingsresultat på fina linjer, elasticitet, hudtextur och ärr.

RF microneedling

RF microneedling handenheten behandlar huden med 2 MHz RF energi som transporteras ner i huden med nålar på ett djup mellan 0.1-3.5 mm. Handenheten har även inbyggt vakuum som gör att behandlingen blir noggrann och utförs på rätt nåldjup.

Focus dual erbjuder tre olika nålar isolerade och oisolerade med 10, 25 eller 36 nålar.

Focus dual behandlar fina linjer, hudtextur, elasticitet, ärr och mycket mer på kropp och ansikte.

HIFU

En hudlyftande och hudåtstramande teknik som behandlar SMAS lagret i huden genom att utsöndra 65-80 grader högintensivt fokuserat ultraljud.

Focus dual erbjuder olika cartridges på 1.5mm, 3.0mm, 4.5mm, 6.0mm och 13mm vilket gör att man kan behandla olika hudlager.

Generell information om HIFU och RF microneedling

HIFU står för High-Intensity Focused Ultrasound, och det är en icke-invasiv kosmetisk procedur som används för uppstramning och föryngring av huden. HIFU-teknologin använder fokuserade ultraljudsvågor för att penetrera djupt in i hudens lager, värmer upp vävnaden för att stimulera kollagenproduktionen och strama upp huden.

I HIFU för huduppstramning används en handhållen enhet för att leverera ultraljudsvågorna till det riktade området av huden. Vågorna tränger in i huden och stimulerar produktionen av nytt kollagen som hjälper till att strama upp och lyfta huden över tid. Proceduren utförs vanligtvis i ansiktet, halsen och bröstet och kan användas för att behandla rynkor, fina linjer och slapp hud.

En av de viktigaste fördelarna med HIFU är att det är en icke-invasiv procedur, vilket innebär att det inte finns något behov av operation eller injektioner. Det är också en relativt snabb procedur, där de flesta behandlingar tar mellan 30 och 90 minuter. Dessutom krävs ingen stilleståndstid efter ingreppet, så patienter kan återgå till sina normala aktiviteter omedelbart.

Det är dock viktigt att notera att HIFU inte är en permanent lösning för huduppstramning och kan kräva flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. Det rekommenderas inte heller för personer med vissa medicinska tillstånd, såsom pacemaker eller aktiva hudinfektioner. Som med alla kosmetiska ingrepp är det viktigt att rådgöra med en kvalificerad vårdgivare för att avgöra om HIFU är rätt för dig.

RF Microneedling är en kosmetisk behandling som kombinerar microneedling med radiofrekvent (RF) energi för att förbättra hudens utseende. Microneedling innebär att man använder en apparat med fina nålar för att skapa små punkteringar i huden, vilket stimulerar produktionen av kollagen och elastin. RF-energi levereras sedan till de djupare lagren av huden genom mikronålarna, vilket värmer upp vävnaden och stimulerar kollagenproduktionen ytterligare.

RF Microneedling används vanligtvis för att behandla en mängd olika hudproblem, inklusive fina linjer och rynkor, akneärr, solskador och ojämn hudstruktur. Ingreppet utförs av en kvalificerad vårdgivare och tar vanligtvis cirka 30 minuter till en timme, beroende på storleken på behandlingsområdet.

En av de främsta fördelarna med RF Microneedling är att den kan anpassas efter varje individs behov, eftersom nålarnas djup och mängden RF-energi som levereras kan justeras för att rikta in sig på specifika hudproblem. Dessutom, eftersom behandlingen är minimalt invasiv, krävs minimal stilleståndstid efter ingreppet, och de flesta patienter kan återgå till sina dagliga aktiviteter omedelbart.

Men som med alla kosmetiska ingrepp finns det vissa potentiella risker och biverkningar förknippade med RF Microneedling, inklusive tillfällig rodnad, svullnad och blåmärken. Det är viktigt att diskutera eventuella problem eller frågor med en kvalificerad vårdgivare innan du genomgår proceduren.

Hur effektivt är HIFU?

En HIFU-behandling (High-Intensity Focused Ultrasound) är en medicinsk procedur som använder ultraljudsteknik för att behandla olika medicinska tillstånd. Effektiviteten av en HIFU-behandling kan variera beroende på det specifika tillståndet som behandlas.

Inom medicinsk estetik används HIFU-behandlingar vanligtvis för huduppstramning och för att minska utseendet av rynkor och slapp hud. Resultaten av en HIFU-behandling för dessa ändamål kan vara märkbara och ger vanligtvis en viss grad av förbättring. Effekterna kan dock vara mildare jämfört med mer invasiva behandlingar som kirurgiska ingrepp.

I dessa fall kan HIFU användas för att fokusera ultraljudsenergin på en specifik region i kroppen och förstöra oönskat vävnad utan att skada omgivande strukturer.

Det är viktigt att notera att effektiviteten av en HIFU-behandling kan påverkas av flera faktorer, inklusive den specifika indikationen för behandlingen, patientens individuella egenskaper och hur korrekt och noggrant behandlingen utförs. Det är därför viktigt att konsultera en medicinsk professionell som kan bedöma ditt specifika tillstånd och ge dig råd om den mest lämpliga behandlingsmetoden.

Är HIFU smärtsamt?

HIFU-behandlingar kan vara obehagliga eller smärtsamma för vissa patienter, men smärtupplevelsen kan variera beroende på flera faktorer, inklusive individuell smärttolerans, det område som behandlas och behandlingens intensitet.

Under en HIFU-behandling kan du känna värme, stickningar eller en känsla av att huden dras eller stramas åt. Vissa personer kan uppleva milda till måttliga obehagskänslor, medan andra kanske inte märker av någon smärta alls. För att minska eventuell obehag kan bedövningsmedel eller smärtstillande medel användas före eller under behandlingen.

Det är viktigt att diskutera eventuella oro eller tidigare erfarenheter av smärta med din behandlande läkare eller specialist. De kan ge dig mer specifik information om vad du kan förvänta dig under en HIFU-behandling och vidta åtgärder för att minimera obehag eller smärta under proceduren.
Kom ihåg att smärtupplevelsen är individuell, så det är svårt att ge en generell bedömning av hur smärtsam en HIFU-behandling kommer att vara för dig.

Hur länge håller en HIFU behandling?

Effekterna av en HIFU-behandling (High-Intensity Focused Ultrasound) kan variera när det gäller hur länge de varar. Det beror på flera faktorer, inklusive det specifika tillståndet som behandlas, patientens individuella egenskaper och hur väl behandlingen utförs.

Inom medicinsk estetik används HIFU-behandlingar vanligtvis för huduppstramning och för att minska utseendet av rynkor och slapp hud. Effekterna av en HIFU-behandling kan vara märkbara direkt efter behandlingen och fortsätta förbättras under de kommande veckorna när kollagenproduktionen stimuleras i huden. Resultaten kan vara synliga i flera månader, men det är viktigt att notera att de inte är permanenta. Eftersom åldrandeprocessen fortskrider och påverkas av olika faktorer som livsstil och genetik, kan upprepad behandling behövas för att upprätthålla resultaten över tid.

När det gäller behandling av medicinska tillstånd som prostatacancer eller livmoderfibroider kan effekterna av en HIFU-behandling vara mer långsiktiga. I vissa fall kan HIFU-behandlingar resultera i varaktig förstörelse eller minskning av oönskad vävnad, vilket kan ge långsiktig lindring eller behandlingseffekt.

Det är viktigt att diskutera förväntade resultat och varaktighet med din behandlande läkare eller specialist, eftersom det kan variera beroende på ditt specifika tillstånd och individuella faktorer.

Hur ser man ut efter HIFU?

Efter en HIFU-behandling (High-Intensity Focused Ultrasound) kan det finnas vissa omedelbara och gradvisa förändringar i utseendet. Det exakta utseendet efter behandlingen kan variera beroende på det specifika området som behandlats och individuella faktorer.

Direkt efter en HIFU-behandling kan huden upplevas vara något röd eller irriterad på behandlingsområdet. Det kan också förekomma svullnad, stickningar eller en känsla av att huden är stram. Dessa omedelbara effekter tenderar att vara milda och avtar vanligtvis inom några timmar till några dagar efter behandlingen.
Under de kommande veckorna och månaderna efter en HIFU-behandling stimuleras produktionen av kollagen i huden. Detta kan leda till gradvisa förbättringar i hudens spänst, fasthet och utseende av rynkor. Resultaten varierar från person till person, men det kan ta upp till flera veckor eller månader för att se de fullständiga effekterna av behandlingen.

Det är viktigt att följa eventuella eftervårdsinstruktioner som ges av din behandlande läkare eller specialist. De kan ge råd om hur du kan hantera eventuell obehag eller tillfälliga förändringar i utseendet efter HIFU-behandlingen.
Kom ihåg att varje persons upplevelse kan vara unik, så det är bäst att diskutera förväntade resultat och återhämtning med din behandlande terapeut för att få en mer specifik bedömning av hur du kan förvänta dig att se ut efter en HIFU-behandling.


Focus dual lång

Detta medföljer vid köp

  • Komplett utbildning för 2 personer
  • Tillgång till ersättningsmaskin
  • All relaterad marknadsföringsmaterial även digitalt
  • Livstidssupport
  • Startpaket med förbrukningsmaterial

Behandlingar

Behandling Kroppskulptering Radiofrekvens & värme Ansiktsbehandling HIFU Hudföryngring Micro-needling

Viktigt

Det finns flera aktörer  som aktivt kopierar oss samt använder ordet Klinikutrustning på alla möjliga sätt. Det finns bara ett företag som heter Astomed Klinikutrustning Sverige AB (18 år gammalt). Det är viktigt att du INNAN köpet kontrollerar vem du gör affärer med. Googla företaget ifråga är alltid en bra start, för du bör försäkra dig om att företaget finnas kvar om några år när din utrustning behöver service eller kräver eventuella reparationer. När du gör affärer med oss kan du alltid känna dig trygg, Astomed finns med kontor och showroom i Sverige – Norge och Finland, nordens ledande leverantör.

Kreditbetyget AAA som vi haft sedan 2018 är det högsta rating som ett aktiebolag kan få. Den visar att företaget är stabilt och klarar tuffa tider utan större problem, för er del som kunder innebär det också att ni kan känna er extra trygga vid affärer med oss.

Boka telefonmöte

Är du intresserad av att starta egen klinik eller allmänt nyfiken på hur processen går till?

Liknande utrustning