Maskinservice / Laserservice

Vi reparerar och servar din klinikutrustning

Behöver din utrustning service eller reparation?

Vänd dig tryggt till oss på Astomed om du behöver reparation eller service på utrustningar/maskiner/laser eller annan medicinteknisk utrustning  som du har i din klinik. Vi hjälper även till med lagning, utbyte av handenheter till de flesta lasermaskiner.

Du som kund är i fokus

Vi stöttar och stödjer dig när du än behöver.

I huset har vi serviceverkstad med tekniker på heltid och även en fysisk produktshop att besöka och handla direkt eller webbshop där du kan beställa allt du tänker dig behöva ha till din klinik.

Vi har även förtroende från de flesta stora försäkringsbolag att utföra reparationsberäkningar och värderingar för skadad utrustning.

Snabb laserservice

Vi på Astomed har ett lager där alla tänkbara delar lagras för olika typer av IPL-och lasermaskiner. Ibland händer det att en vara inte finns i lager. Vårt omfattande nätverk av tillverkare och andra företag gör att vi snabbt kan leverera den rätta delen för din maskin.
När du lämnar din lasermaskin för reparation, kommer våra tekniker först att undersöka fel och sedan meddela dig vad det kommer att kosta. Efter det får du ta ställning till om du vill att vi reparerar din utrustning.

 

Årligt underhåll

Rätt underhåll är nödvändig. Det förhindrar onödiga nedbrytningar av din maskin / medicinteknisk utrustning och säkerställer större tillförlitlighet.

Absolut, regelbunden laserservice är avgörande för att säkerställa optimal prestanda och säkerhet för lasermaskiner. Här är några viktiga skäl varför:

1. Prestandaoptimering: Regelbunden service hjälper till att säkerställa att lasermaskinen fungerar på sin optimala kapacitet. Det innebär att den kan leverera önskad effekt och precision , vilket är särskilt viktigt för medicinska tillämpningar.

2. Förlängd livslängd: Genom att regelbundet underhålla och serva lasermaskinen kan man förlänga dess livslängd. Detta minskar behovet av dyra reparationer eller till och med ersättning av hela maskinen på grund av försumlighet.

3. Säkerhet: Lasermaskiner kan vara farliga om de inte underhålls korrekt. Regelbunden service hjälper till att upptäcka och åtgärda potentiella säkerhetsproblem i tid, vilket minskar risken för olyckor och skador på personal och utrustning.

4. Minskad driftstopp: Genom att följa en regelbunden serviceplan kan man minska risken för oväntade driftstopp på grund av maskinproblem. Detta ökar produktiviteten och minskar förlusten av produktionskapacitet.

5. Efterlevnad av lagar och föreskrifter: I vissa branscher kan det finnas lagar och föreskrifter som kräver regelbunden service och underhåll av lasermaskiner för att säkerställa en säker arbetsmiljö och miljöskydd.

Sammanfattningsvis är regelbunden laserservice inte bara en investering i maskinens prestanda och livslängd utan också i arbetsplatsens säkerhet och produktivitet.

Det här kan ingå när vi underhåller din maskin:

01
Byte av destillerat vatten
02
Spola vattenledningarna
03
Byt ut vattenfiltret (om så önskas)
04
Spårning och mätning av ledningar
05
Kalibrering av skärmar
06
Rengöring av kretskort, strömförsörjning och fläktar
07
Byte / Reparation av handenhet

Kontakta vår service avdelning : 08-410 77 900 email: [email protected].