Mezotix #1

Hudföryngring på en professionell nivå - Öppna kanaler ned i huden upp till 6 timmar.

 • Pigment & aknebehandling
 • Förbättrad hudabsorption
 • Ingen yttre skada
 • Finansiering
 • Utbildning
 • Garanti & serviceavtal

Behandla pigment, aktiv akne och rynkor med mezotix!

Mezotix är en utrustning som jobbar med värme för att skapa ”öppna kanaler” i huden och stimulera kollagen. Effekten ”öppna kanaler” som vi kallar det betyder att huden mycket enklare kan ta emot aktiva ingredienser som hjälper till att behandla hudproblem som akne, fina linjer eller pigment.

Arbetar med värme på 400°C.

Till skillnad från andra liknande behandlingsformer som micro-needling och fraktionell laser orsakar mesotix ingen yttre skada. Huden känns enbart varm och rodnar vilket går över på några dagar.
Mezotix har två olika handenheter man kan jobba med för att passa utvalt behandlingsområde, en större som kan användas på kroppen och en mindre som kan användas i ansiktet som kommer åt nära ögonen.

Så här fungerar Mezotix – Tixel

Mezotix är en avancerad hudföryngringsmetod som använder fraktionerad termomekanisk ablation (TMA) för att stimulera hudens naturliga förnyelseprocesser. Här är en beskrivning av hur hudföryngring fungerar med Mezotix:

  Principen bakom Mezotix
Mezotix-tekniken bygger på att skapa kontrollerade mikroskador i huden med hjälp av värme, vilket triggar kroppens naturliga läkningsprocesser. Detta leder till produktion av kollagen och elastin, vilket förbättrar hudens struktur och utseende.

Steg i behandlingen med Mezotix
1.  Konsultation och bedömning: En hudspecialist bedömer huden för att bestämma om behandlingen är lämpligt för patientens behov och för att identifiera de områden som ska behandlas.

2. Förberedelse: Huden rengörs noggrant för att avlägsna smuts och oljor. I vissa fall kan en lokalbedövande kräm appliceras för att minimera obehag under behandlingen.

3. Användning av maskinen: Enheten består av en handhållen apparat med en keramisk spets som värms upp till en kontrollerad temperatur. När spetsen appliceras på huden, överförs värmen direkt till de övre lagren av huden genom en kombination av termisk och mekanisk energi. Detta skapar små mikroskador utan att påverka de omgivande vävnaderna.

4. Stimulering av kollagenproduktion: De kontrollerade mikroskadorna stimulerar kroppens naturliga läkningsprocess, vilket leder till ökad produktion av kollagen och elastin. Detta hjälper till att förbättra hudens elasticitet och fasthet, minska rynkor, och jämna ut hudens struktur.

5. Efterbehandling: Efter behandlingen kan huden vara röd och svullen, liknande en mild solbränna. En lugnande kräm eller serum appliceras för att främja läkning och minska obehag. Det är viktigt att undvika sol och använda solskydd efter behandlingen för att skydda den nya huden.

  Fördelar med Mezotix
Icke-invasiv: Ingen nålar eller kirurgi krävs.
Minimal återhämtningstid: De flesta kan återgå till sina normala aktiviteter inom en dag eller två.
Mångsidighet: Kan användas för att behandla olika hudproblem som rynkor, akneärr, hyperpigmentering, och slapp hud.
Precision och kontroll: Behandlingsdjup och intensitet kan justeras för att passa patientens specifika behov och hudtyp.

 Sammanfattning
En effektiv och säker metod för hudföryngring som använder fraktionerad termomekanisk ablation för att stimulera kollagenproduktion och förbättra hudens utseende. Genom att skapa kontrollerade mikroskador i huden triggar kroppens naturliga läkningsprocesser, vilket leder till en mer ungdomlig och jämn hudstruktur med minimal återhämtningstid.

Detta medföljer vid köp

 • Utbildning
 • Marknadsföring

Thermal Tip

General description: A miniature thermal tip with micro-pyramid array
Technical details: A metallic element, 1 cm2 (0.155 inches2) , possessing high thermal conductivity and coated with a thick layer of titanium

Treatment handpiece

General description: Ergonomic handpiece
Technical details: Weighs 300 grams (2/3 lb.)

Ordentlig utbildning & serviceverkstad

Mezotix #1photo

Mezotix #1

Hudföryngring på en professionell nivå - Öppna kanaler ned i huden upp till 6 timmar.

 • Pigment & aknebehandling
 • Förbättrad hudabsorption
 • Ingen yttre skada
 • Finansiering
 • Utbildning
 • Garanti & serviceavtal

Viktigt

Flera aktörer kopierar aktivt ordet klinikutrustning.
Välj Astomed Klinikutrustning Sverige AB med omsorg och låt oss hjälpa dig med din klinik. Det finns bara ett företag som heter Astomed Klinikutrustning Sverige AB (19 år gammalt). Det är viktigt att du INNAN köpet kontrollerar vem du gör affärer med. Googla företaget ifråga är alltid en bra start, för du bör försäkra dig om att företaget finnas kvar om några år när din utrustning behöver service eller kräver eventuella reparationer. När du gör affärer med oss kan du alltid känna dig trygg, Astomed finns med kontor och showroom i Sverige – Norge och Finland, nordens ledande leverantör.

Gör en trygg affär med oss

Kreditbetyget AAA som vi haft sedan 2018 är det högsta rating som ett aktiebolag kan få. Gör en trygg affär med oss och känn dig lugn med att vi finns kvar i framtiden.