HBOT OxyHelp syrekammare #1

HBOT - Bli Starkare - Snabbare - Säkrare - Återhämtning

 • HBOT
 • Anti Age
 • Läkning
 • Finansiering
 • Utbildning
 • Garanti & serviceavtal
OxyHelp syrekammare (HBOT) för skönhet, hälsa, idrott & läkning

Effekten av syrebehandling

Genom att boosta syrenivån i vårt blodflöde kan vi förbättra vår hälsa, energi, skönhet samt få snabbare återhämtning. HBOT står för Hyperbar Oxygen Therapy och är en behandling som innebär att man andas in ren syre under högre atmosfärstryck än normalt. Behandlingen utförs i en särskild tryckkammare och syftet är att öka syreupptaget i kroppens vävnader för att främja läkning och återhämtning.

Syre hjälper kroppen att föryngra sina självläkande egenskaper. Att öka inflödet av syre till vårt blodflöde är känt för att avsevärt påskynda återhämtningstiderna och hjälpa vårt naturliga immunsystem att göra det helande arbetet och förbättra det övergripande välbefinnandet, energin och konditionen. Många av våra hälsoproblem idag orsakas av ”syresvält” på cellnivå.

HBOT syrebehandling

01
Återaktiverar hudceller & förbättrar blodcirkulationen
02
Aktiverar och förbättrar lymfsystemet
03
Minskar lokal inflammation och svullnad
04
Stimulerar den naturliga läkningsprocessen och immunförsvaret
05
Förbättrar vårt minne och koncentration
06
Läker mjuk vävnad, ligament och frakturer snabbare

HBOT

Kroppens cirkulationssystemet transporterar syre genom kroppen för att bekämpa bakterier, inflammationer och stimulerar frisättningen av tillväxtfaktorer, vitaminer, hormoner och stamceller, som främjar läkning. Under normala förhållanden är syrenivån i våra artärer 100 mm Hg. Genom att öka trycket (som i syrekammaren) vid 2 ATA blir syrehalten i våra artärer 1400 mm Hg, en ökning med 14 gånger mer än normala förhållanden.

Under en behandling får kroppen rent syre vid ökat atmosfärstryck. Detta ökar kroppens förmåga att cirkulera syre, så att det kan nå till områden där blodflödet är dåligt eller blockerat och hjälper huden att föryngra sig. Behandlingen är icke-invasiv och passar i stort sett alla, med några få undantag.

Visste du att syre spelar en viktig roll i sårläkning?

Sår behöver syre för att läka naturligt och hyperbar syrebehandling har framgångsrikt använts som kompletterande terapi för sårläkning. Med tanke på den ökande forskningen om fördelarna med HBOT för olika typer av sår, kan syrgasbehandling anses vara en viktig del i den medicinska strategin för att påskynda läknings- och återhämtningsprocessen.

Högre blodsyrenivåer kan hjälpa din kropp att övervinna problem med sårläkningsprocessen såsom dålig cirkulation, ett försvagat immunförsvar och sårinflammation. Plus, högre nivåer av syre kommer:

 • Ta med mer syrerikt blod till sårstället för att hjälpa dig att läka.
 • Bekämpa bakterier och stärk ditt immunförsvar.
 • Stimulera frisättningen av tillväxtfaktorer som främjar läkning.
 • Hjälper till att bilda nya hudceller och nytt kollagen.
 • Se studier

Effekt av hyperbariskt syre på mänskliga hudceller i kultur och i mänskliga hud- och hudekvivalenter
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1046/j.1524-475x.1999.00053.x

En evidensbaserad metod för hyperbar sårläkning
https://acutecaretesting.org/en/articles/an-evidencebased-approach-to-hyperbaric-wound-healing

Hyperbar syreprekonditionering kan minska postabdominoplastikkomplikationer: en retrospektiv kohortstudie
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31772875/

Syre vid sårläkning – mer än ett näringsämne
https://www.researchgate.net/publication/8694505_Oxygen_in_Wound_Healing_-_More_than_a_Nutrient

In vivo-effekt av hyperbar syre på sårangiogenes och epitelisering
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19320885/

 

HBOT, eller hyperbarisk syrebehandling, är en medicinsk behandling där en patient andas in ren syre i en miljö med förhöjt tryck, vanligtvis i en tryckkammare. Denna behandling har flera potentiella fördelar och användningsområden. Här är några av fördelarna med HBOT:

 1. Ökad syretryck i kroppens vävnader: När patienten andas in syre i en tryckkammare, ökar syretrycket i kroppens vävnader. Detta leder till en högre koncentration av löst syre i blodplasman, vilket kan vara fördelaktigt för vävnadshelande och reparationsprocesser.
 2. Främjar läkning av vävnadsskador: Behandling i syrekammare har visat sig främja läkning av skadad vävnad genom att förbättra syreleveransen till områden som har begränsad blodcirkulation. Detta kan vara särskilt användbart vid behandling av sår, brännskador, och benbrott som har svårt att läka.
 3. Antibakteriell effekt: Höga nivåer av syre kan skapa en miljö som är ogynnsam för vissa bakterier. Detta kan bidra till att bekämpa vissa typer av infektioner, särskilt de som är svåra att behandla med antibiotika.
 4. Reducerar effekterna av syrebrist (hypoxi): HBOT kan vara till nytta vid tillstånd där kroppens vävnader inte får tillräckligt med syre (hypoxi), som vid koldioxidförgiftning, dyksjuka och vissa former av stroke.
 5. Behandling av vissa medicinska tillstånd: Behandling i syrekammare används också för att behandla vissa medicinska tillstånd såsom kolit, vissa neurologiska sjukdomar, och vissa kroniska sår.
 6. Förebyggande och behandling av dyksjuka:

Ladda ned PDF över forskning kring HBOT

Detta medföljer vid köp

 • Marknadsföringsmaterial
 • Startpaket med förbrukningsmaterial
 • Utbildning

Ordentlig utbildning & serviceverkstad

HBOT OxyHelp syrekammare #1photo

HBOT OxyHelp syrekammare #1

HBOT - Bli Starkare - Snabbare - Säkrare - Återhämtning

 • HBOT
 • Anti Age
 • Läkning
 • Finansiering
 • Utbildning
 • Garanti & serviceavtal

Viktigt

Flera aktörer kopierar aktivt ordet klinikutrustning.
Välj Astomed Klinikutrustning Sverige AB med omsorg och låt oss hjälpa dig med din klinik. Det finns bara ett företag som heter Astomed Klinikutrustning Sverige AB (19 år gammalt). Det är viktigt att du INNAN köpet kontrollerar vem du gör affärer med. Googla företaget ifråga är alltid en bra start, för du bör försäkra dig om att företaget finnas kvar om några år när din utrustning behöver service eller kräver eventuella reparationer. När du gör affärer med oss kan du alltid känna dig trygg, Astomed finns med kontor och showroom i Sverige – Norge och Finland, nordens ledande leverantör.

Gör en trygg affär med oss

Kreditbetyget AAA som vi haft sedan 2018 är det högsta rating som ett aktiebolag kan få. Gör en trygg affär med oss och känn dig lugn med att vi finns kvar i framtiden.