PicoLO #1 – Tatueringsborttagning

PicoLO laseroptek tatueringsborttagning & hudföryngring

 • Avancerad tatueringsborttagning
 • Effektiv hudföryngring
 • Mångsidig pigmentbehandling
 • Finansiering
 • Utbildning
 • Garanti & serviceavtal
PicoLO från Laseroptek! Den mest avancerade och högkvalitativa lasern på marknaden för borttagning av tatueringar, pigmenteringar samt hudföryngring.

Avancerad teknologi för tatueringsborttagning

Med PicoLO kan du behandla tatueringar, ärr, djupa pigmenteringar, ytliga pigmenteringar, rynkor, fina linjer och mycket mer. PicoLO arbetar med en avancerad teknologi, korta pulser, hög styrka och stibal pulser vilket är extremt viktigt just för behandling av tatueringar. Om du vill utföra tatueringsborttagning med lyckade och säkra behandlingsresultat krävs det att du har en utrustning av högsta kvalité, vilket PicoLO definitivt lever upp till!

PicoLO är tillverkad av världsledande Laseroptek som har utvecklat tatueringsborttagningslasrar i flera decennier och säljer sina utrustningar i över 50 länder. Laseroptek ligger bakom många patent och uppfinningar inom laser (så som världens första solid state UV-laser) och leverat laserteknologi till bl.a. Samsung, Toyota och Sharp.

Tekniken

Picosekund pulser – PicoLO är en Nd:YAG laser med våglängderna 1064nm och 532nm och arbetar med ultrakorta pulser, så kallade picosekund pulser, en puls med PicoLO är alltså 0.00000000045 sekunder kort som ger maximal behandlingseffekt samtidigt som behandlingen blir säkrare och mindre obekväm för kunden. Med Picosekund pulser splittrar man pigment (naturliga eller från tatueringar) till mycket mindre partiklar som är lättare för kroppen att ta hand om och transportera bort.

LIOB – Är en kavitationseffekt i dermis som skapas av PicoLOs picosekund pulser. Kavitationen skapar en inflammatorisk reaktion i huden vilket i sin tur leder till att produktionen av kollagen och elastin ökar. PicoLo kan skapa LIOB-effekt på tre olika djup i huden.

Hur fungerar en PicoLO laser för tatueringsborttagning

En picoLO laser är en avancerad typ av laser som används för tatueringsborttagning. Den fungerar genom att avge korta pulser av laserljus med en pikosekund (10^-12 sekunder) eller mindre i varaktighet. Dessa extremt korta pulser är effektiva för att bryta ned tatueringsbläcket i mindre partiklar som sedan kan absorberas och elimineras av kroppens naturliga rengöringssystem.

För att förstå hur en picoLO laser fungerar för tatueringsborttagning kan vi titta på processen i flera steg:

1.  Absorption : När lasern avger pulser av ljus, absorberas detta ljus av de färgade pigmenten i tatueringsbläcket. Olika färger absorberar olika våglängder av ljus, så olika typer av laserljus används för att behandla olika färgade tatueringar.

2. Fotomekanisk effekt: Den extremt korta varaktigheten av picoLO laserpulserna genererar en fotomekanisk effekt. Detta innebär att ljuspulserna avger tillräckligt med energi för att skapa en mekanisk chockvåg inuti tatueringsbläcket. Denna våg bryter upp bläcket i mindre partiklar utan att orsaka vävnadsskador runt omkring.

3. Fagocytos : De mindre partiklarna av tatueringsbläck som bildas genom laserbehandlingen är tillräckligt små för att kunna absorberas av vita blodkroppar i kroppens immunsystem. Dessa vita blodkroppar, specifikt fagocyter, tar upp de fragmenterade tatueringspartiklarna och transporterar dem till lymfkörtlarna där de kan elimineras från kroppen.

Genom att upprepa denna process vid flera behandlingar med pico laser kan tatueringsbläcket successivt brytas ned och elimineras från huden. Eftersom pico laser använder mycket korta pulser av ljus är det oftast mer effektivt och kan kräva färre behandlingar jämfört med äldre lasermetoder för tatueringsborttagning.

Behandlingen steg för steg

Tatueringsborttagning & Pigment

 1. PicoLO laser träffar pigmentet i tatueringen.
 2. Pigmentet från tatueringen splittras utan att skada omgivande vävnad.
 3. Pigment slussas bort av kroppen på naturlig väg.

Hudföryngring

 1. Huden behandlas med PicoLOs picosekundlaser.
 2. Kollagen- och elastinproduktionen stimuleras.
 3. Efter 2-4 veckor får huden ett nytt glow och en jämnare ton.

Detta medföljer vid köp

 • Utbildning
 • Marknadsföringsmaterial
 • Startpaket med förbrukningsmaterial
Våglängd 1064nm & 532nm
Pulse duration 450ps/380ps
Laserenergi 500mJ/350mJ
Repetition rate M1, M3, M5, 1-10Hz
Spot size zoom 2-7mm2
Spot size fraktionell 10 x 10/7 x 7 mm2
Spot size collimated 20 x 20 mm2
Kylsystem Slutet vatten-luft system

Ordentlig utbildning & serviceverkstad

PicoLO #1 – Tatueringsborttagningphoto

PicoLO #1 – Tatueringsborttagning

PicoLO laseroptek tatueringsborttagning & hudföryngring

 • Avancerad tatueringsborttagning
 • Effektiv hudföryngring
 • Mångsidig pigmentbehandling
 • Finansiering
 • Utbildning
 • Garanti & serviceavtal

Viktigt

Flera aktörer kopierar aktivt ordet klinikutrustning.
Välj Astomed Klinikutrustning Sverige AB med omsorg och låt oss hjälpa dig med din klinik. Det finns bara ett företag som heter Astomed Klinikutrustning Sverige AB (19 år gammalt). Det är viktigt att du INNAN köpet kontrollerar vem du gör affärer med. Googla företaget ifråga är alltid en bra start, för du bör försäkra dig om att företaget finnas kvar om några år när din utrustning behöver service eller kräver eventuella reparationer. När du gör affärer med oss kan du alltid känna dig trygg, Astomed finns med kontor och showroom i Sverige – Norge och Finland, nordens ledande leverantör.

Gör en trygg affär med oss

Kreditbetyget AAA som vi haft sedan 2018 är det högsta rating som ett aktiebolag kan få. Gör en trygg affär med oss och känn dig lugn med att vi finns kvar i framtiden.