YAG Laser – Helios III

YAG Laser Tatueringsborttagning - Professionell Q Switchad laser med 4 handenheter för alla färger.

 • Behandlar flera färger
 • Snabb, stark och säker
 • Behandlar flera indikationer
 • Finansiering
 • Utbildning
 • Garanti & serviceavtal

Tattolaser med 4 våglängder för att kunna ta bort alla färger.

Yag lasern från Laseroptek med patenterad dubbel pulsteknik och 4 olika våglängder för optimala behandlingsresultat på bland annat tatueringar samt pigmentfläckar med mera som du kan läs mer om nedan.

Vill du arbeta med en professionell tatueringsborttagning och kunna bleka alla kulörer så är detta maskinen för dig då den har alla våglängder samt snabbhet och styrka. Två saker som är mkt viktigt när det gäller YAG-laser är styrka och snabbhet för att kunna utföra säkra behandlingar utan skador på huden.

Vad du kan behandla med HELIOS III

01
Pigmentering (solfläckar, åldersfläckar, melasma)
02
Akneärr
03
Ojämn hudtextur och hudton
04
Anti-ageing
05
Carbon laser peeling
06
Akne och stora porer
07
Onychomycosis
08
Bleka tatueringar i flera färger

Q-switchad Nd YAG laser

En laser med 4 (5*) olika handenheter för optimala behandlingar, 2 av handenheterna är fractionerade.

Med en Q-switchad konstruktion för laser ges höga pulstoppar men med mycket kort pulslängd vilket fokuserar strålarna mot själva färgen i tatueringen.

En Q-switchad  laser sänder ut ljus av två våglängder, dels 532 nm respektive 1032 nm. Den ena penetrerar ytligare (532 nm) och den andra djupare (1064 nm). Resultatet beror på hur gammal tatueringen är, var och hur djupt den sitter samt kompositionen av pigmentet. En tattoo laser med hög säkerhet.

Fractionella handstycken minskar smärta dramatiskt under behandlingen samt risken för biverkningar minimeras vid blekning av tatuering. Risken för hypo och hyper pigmentering minskar med mer än 70% genom att använda fractionellt handstycke.

Så här fungerar tatueringsborttagning med Helios III

Helios III från Laseroptek är en avancerad laseranordning som används för tatueringsborttagning genom att använda Q-switchad Nd:YAG-laserteknologi. Denna metod är mycket effektiv och erbjuder precision vid borttagning av tatueringsbläck från huden. Här är en detaljerad beskrivning av hur Helios III fungerar för tatueringsborttagning:

Principen bakom Helios III
Helios III använder Q-switchad Nd:YAG-laser som avger högintensiva pulser av ljus i mycket korta tidsintervall (nanosekunder). Lasern har två primära våglängder, 1064 nm och 532 nm, vilket gör den kapabel att behandla olika färger av tatueringsbläck.

–  1064 nm våglängd : Används främst för att behandla mörka färger som svart och mörkblå.
–  532 nm våglängd : Effektiv för ljusare färger som rött, orange och vissa bruna nyanser.

Steg i behandlingen med Helios III
1. Konsultation och bedömning: En specialist bedömer tatueringens färg, storlek, placering och hudtypen för att bestämma den mest effektiva behandlingsplanen. Antalet sessioner som behövs beror på dessa faktorer.

2.  Förberedelse: Behandlingsområdet rengörs och, vid behov, appliceras en bedövande kräm för att minimera obehag under proceduren. Skyddsglasögon används för att skydda både patientens och operatörens ögon från laserstrålen.

3. Laserbehandling: Helios III-lasern riktas mot tatueringen, och korta, intensiva ljuspulser appliceras på huden. Ljuset absorberas av tatueringsbläcket, vilket leder till att bläckpartiklarna fragmenteras i mindre delar. Kroppens immunsystem kan sedan gradvis eliminera dessa fragmenterade partiklar över tiden.

4. Efterbehandling: Efter en behandlingssession kan huden vara röd och svullen, liknande en mild solbränna. En kylgel eller lugnande kräm appliceras för att minska obehag. Patienten får instruktioner om hur man vårdar det behandlade området, inklusive att undvika direkt sol och att hålla området rent och skyddat.

 Fördelar med Helios III
– Effektivitet: Kan ta bort ett brett spektrum av tatueringsfärger med hög precision.
– Säkerhet: Minimal risk för ärrbildning och skador på omgivande vävnad när den används av en kvalificerad specialist.
– Mångsidighet: Kan behandla olika hudtyper och tatueringsfärger tack vare de två olika våglängderna.
– Snabbhet: Varje puls av ljus tar bara nanosekunder, vilket gör behandlingen snabbare jämfört med äldre metoder.
– Minimal återhämtningstid: De flesta patienter kan återgå till sina normala aktiviteter omedelbart efter behandlingen.

Sammanfattning
Helios III från Laseroptek är en kraftfull och precis lasermaskin för tatueringsborttagning som använder Q-switchad Nd:YAG-laserteknologi. Genom att använda ljuspulser på 1064 nm och 532 nm våglängder kan den effektivt behandla ett brett spektrum av tatueringsfärger. Behandlingen är snabb, säker och har minimal återhämtningstid, vilket gör den till ett utmärkt val för personer som vill ta bort oönskade tatueringar med hög precision och effektivitet.

Övriga behandlingar som kan utföras med Helios III

En Q-switchad Nd:YAG-laser är en mångsidig laser som kan användas för en rad olika estetiska och medicinska behandlingar. Här är en översikt över några av de vanligaste behandlingarna som kan utföras med en Q-switchad Nd:YAG-laser:

 

1. Behandling av pigmentförändringar
Lasern kan behandla olika typer av hyperpigmentering genom att bryta ner pigment i huden, vilket gör att kroppen naturligt kan eliminera dem. Exempel på pigmentförändringar som kan behandlas inkluderar:
– Solfläckar (lentigines)
– Åldersfläckar
– Melasma
– Postinflammatorisk hyperpigmentering

 2. Behandling av vaskulära lesioner
Q-switchad Nd:YAG-laser kan också användas för att behandla olika typer av vaskulära lesioner, som:
– Ytliga blodkärl (telangiektasier)
– Ådernät
– Hemangiom
– Portvinsfläckar

  3. Hudföryngring och kollagenstimulering
Genom att använda en fraktionerad inställning kan lasern stimulera kollagenproduktionen i huden, vilket förbättrar hudens struktur och fasthet. Detta kan hjälpa till att minska fina linjer, rynkor och ge en allmänt jämnare hudton.

 4. Aknebehandling och ärrbehandling
Nd:YAG-laser kan användas för att behandla aktiv akne genom att minska bakteriepopulationen och inflammation i huden. Den kan också användas för att förbättra utseendet på akneärr och andra typer av ärr genom att stimulera kollagenproduktionen och omstrukturera huden.

5. Nevus och andra godartade hudförändringar
Lasern kan effektivt ta bort olika typer av godartade hudförändringar, såsom nevi (födelsemärken), keratoser och andra icke-maligna hudtillstånd, genom att förstöra de överflödiga cellerna utan att skada den omgivande friska huden.

  Sammanfattning
En Q-switchad Nd:YAG-laser är en kraftfull och mångsidig enhet som kan användas för en mängd olika behandlingar, från tatueringsborttagning och pigmentförändringar till hårborttagning och hudföryngring. Laserns förmåga att leverera högintensiva ljuspulser med precision gör den till ett värdefullt verktyg inom estetisk och medicinsk dermatologi.

Bra eller dålig laser? En enkel förklaring!

Hastigheten och styrkan på lasern är helt avgörande! Desto kraftigare en Yag laser är desto snabbare kan själva ljuspulsen levereras till rätt djup utan att skada huden, detta är grunden till en bra och säker behandling. Lika så när det gäller ”spot size ” d.v.s storleken på ljuspulsen som på en kraftfull Q Switchad Yag laser kan vara upp till 10-12 mm jämförelsevis med en Kina importerad Yag laser som oftast inte har mer än 3 mm.

Detta medföljer vid köp

 • Komplett utbildning för 2 personer
 • All relaterad marknadsföringsmaterial även digitalt
 • Startpaket med förbrukningsmaterial

Riktig dubbelpuls technologi (RTP (Real Twin Pulse) Ett pulståg eller tvillingpuls gör det möjligt att mata ut två identiska vågor av energi. Det är mycket svårt att producera två identiska pulser, och i vissa fall är den första pulsenför hög och den andra pulsen är låg, eller den första pulsen kan vara låg och den andra pulsen hög. Vår unika RTP-teknik kan konsekvent producera två identiska pulser hela tiden vilket är helt unikt samt ger bättre behandlingsresultat. Denna teknik orsakar ingen smärta även vid högre energier och därigenom gör proceduren är bekvämare för patienten.

4 olika våglängder för optimala behandlingsresultat, framförallt när det gäller färgade tatueringar så ökar möjligheten markant att även få bort ” besvärliga färger ” som ljusgrönt – gula tatueringar med våglängden 585 / 650 nm* ( Tillval )

Ordentlig utbildning & serviceverkstad

YAG Laser – Helios IIIphoto

YAG Laser – Helios III

YAG Laser Tatueringsborttagning - Professionell Q Switchad laser med 4 handenheter för alla färger.

 • Behandlar flera färger
 • Snabb, stark och säker
 • Behandlar flera indikationer
 • Finansiering
 • Utbildning
 • Garanti & serviceavtal

Viktigt

Flera aktörer kopierar aktivt ordet klinikutrustning.
Välj Astomed Klinikutrustning Sverige AB med omsorg och låt oss hjälpa dig med din klinik. Det finns bara ett företag som heter Astomed Klinikutrustning Sverige AB (19 år gammalt). Det är viktigt att du INNAN köpet kontrollerar vem du gör affärer med. Googla företaget ifråga är alltid en bra start, för du bör försäkra dig om att företaget finnas kvar om några år när din utrustning behöver service eller kräver eventuella reparationer. När du gör affärer med oss kan du alltid känna dig trygg, Astomed finns med kontor och showroom i Sverige – Norge och Finland, nordens ledande leverantör.

Gör en trygg affär med oss

Kreditbetyget AAA som vi haft sedan 2018 är det högsta rating som ett aktiebolag kan få. Gör en trygg affär med oss och känn dig lugn med att vi finns kvar i framtiden.