10 år yngre händer - Händerna visar hur gammal du är

”Gamla” Händer

Många, framförallt kvinnor lägger ned stor möda på att reducera ålderstecknen, framförallt i ansiktet. Ni har säker sett vackra kvinnor som inte ser en dag äldre ut än 35 i ansiktet, men när du ser den kvinnans händer så ser du direkt att hon måste vara betydlig äldre. Händer avslöjar direkt att en kvinna är betydligt äldre än vad hon utger sig för att vara.

10 år yngre händer på ett par behandlingar
Händerna avslöjar åldern

Det är ofta två problem med händer.

1: Ju äldre man blir desto tunnar och mindre elastisk blir huden på händerna och underhudsfettet minskar.

2: Pigmenteringar såsom ålderpigmentering eller solskador framträder

Dessa två problem gör att händerna ser gamla ut och avslöjar åldern.

Glädjande nog så är det i de flesta fall ganska enkelt att göra gamla händer betydligt yngre men det måste göras i olika steg och i rätt ordning enligt nedan.

Steg 1: Det absolut första är att ta bort eventuella pigmenteringar med laser eller frysning. Det är oftast enkelt och är gjort på en behandling.

Steg 2: Nu är det dags för en serie om 4-6 behandlingar med Carboxy som är koldioxidinjektioner som ger alldeles fantastiska resultat. Carboxy ger dina händer nytt liv med en ökad blodcirkulation som i sin tur ger ökad syresättning i dina händer och gör huden mycket mer elastisk. Carboxy gör också att det skapas nya microcapilärer.

Steg 3: Detta steg behöver inte alla men många. För att ytterligare strama åt huden så kan du göra en fraktionell laserbehandling med CO 2 laser.

En fraktionell CO 2 laser stansar ut små punkter i huden. 
När laserstrålarna träffar huden förångas den och små microskopiska hål bildas i ett 
förinställt mönster med orörd hud emellan. De oskadade cellerna runtomkring hålen fyller ut dessa med nybildade fräscha celler samt främjar en snabbare läkning. Uppvärmningen i sig startar en process för nybildning av kollagen och elastin långt ner i hudlagret. Bildandet av kollagen och elastin stramar upp huden och ger den en ökad elastisitet och spänst. Hudtonen blir helt enkelt fräschare, jämnare och man får en ungdomligare lyster.

Så på någon månad kan du faktiskt få 10 år yngre händer, jag är själv 60 år och har händer som en 35 åring. Men var noga med att göra behandlingarna i rätt följd enligt ovan.

/Thomas Siden